Kända svenska skådespelare

Singapore city, Singapore - January 5, 2016: Large group of Clone/Fake golden award statues in a shop for sale at Universal Studios Singapore.

I Sverige kan vi faktiskt stoltsera med en hel del kända skådespelare, både sådana som verkar inrikes och sådana som tagit sig ut i världen och gjort succe. Även om våra allra mest kända kanske fortfarande är Greta Garbo och Ingrid Bergman, så finns det också idag svenska skådespelare som gjort sig riktigt stora namn i Hollywood och kanske kommer att bli lika stora stjärnor en dag de också. Vi verkar i Sverige helt enkelt rätt bra på att ta fram riktiga superstjärnor, något som är rätt härligt att tänka på när man sitter hemma i filmsoffan.

Svenska skådespelare i storfilmer

På senare år har extra många svenska skådespelare synts i storfilmer. Alexander Skarsgård, son till Stellan Skarsgård, har bland annat gjort ”Tarzan” och varit med i bejublade serien ”True Blood”. En annan svensk skådespelare som nått stora framgångar är Joel Kinnaman. Han har varit med i filmer som bland annat Robocop och Suicide squad. Förutom dessa herrar finns det naturligtvis framgångsrika svenska kvinnliga aktörer i Hollywood också. Alica Vikander tog faktiskt hem en Oscar för bästa kvinnliga biroll för ”The danish girl” och Svenska Noomi Rapace gjorde i sin tur succe i både ”Sherlock Holmes” och Prometheus. Det kryllar helt enkelt av svensk talang i storfilmerna just nu.

 

Kommentering är avstängd.